Vabilo na delavnice ukrepa ROSE - Slovenija je pripravljena na prejem eRačuna v standardu EU

Nova pravila Evropske unije s področja digitalizacije, standardizacije in interoperabilnosti pri zagotavljanju prejema elektronskih računov prinašajo tudi v Slovenijo precej sprememb. Predvideni pozitivni učinki so predvsem racionalizacija in poenostavitve ePoslovanja v Evropski uniji ter avtomatizacija poslovanja z eRačuni. Ključna sprememba je uvedba enotnega evropskega standarda za eRačun.
Da bo slovenski trg javnih storitev pripravljen na Evropsko direktivo o izdajanju eRačunov pri javnem naročanju (2014/55/EU), ki obvezuje vse zavezance za javno naročanje v Evropski uniji k prejemanju eRačuna posredovanega v standardu EU, so izvajalci ukrepa "Readiness of Slovenian eInvocing" (ROSE) z vključevanjem vseh relevantnih deležnikov pripravili nadgradnjo eSlog standarda 2.0.

V ta namen vas vabimo na delavnico:

"Slovenija je pripravljena na prejem eRačuna v standardu EU"

Na delavnici bodo podrobneje predstavljeni ukrepi, s katerimi v Sloveniji zagotavljamo skladnost z evropskim standardom za eRačune. Med drugim bo premierno javno predstavljen novi standard eSlog 2.0. Prikazana bo tudi praktična predstavitev novega Nacionalnega registra prejemnikov eRačunov.      

Delavnice bodo izvedene regijsko:
  • 21. marca 2018 v prostorih Območne enote UJP Koper, Pristaniška ulica 10, Koper, s pričetkom ob 10.00 in zaključkom ob 12.00 uri,
  • 23. marca 2018 v prostorih Štajerske gospodarske zbornice, Ulica talcev 24, Maribor, s pričetkom ob 10.00 ter zaključkom ob 12.00 uri,
  • 28. marca 2018 v prostorih Območne gospodarske zbornice za Gorenjsko, Bleiweisova 16, Kranj, s pričetkom ob 10.00 ter zaključkom ob 12.00 uri,
  • 4. aprila 2018 v prostorih Finančne uprave RS, Tržaška cesta 1, Postojna, s pričetkom ob 10.00 uri ter zaključkom ob 12.00 uri in
  • 6. aprila 2018 v prostorih Finančne Uprave RS, Aškerčeva 12, Celje, s pričetkom ob 10.00 uri ter zaključkom ob 12.00 uri.

Na delavnico vabimo zavezance za javno naročanje, IT podjetja, ponudnike programskih rešitev in ponudnike ePoti in druge organizacije, ki želijo pridobiti čim prejšnje informacije glede uvedbe eSlog 2.0. Na vsaki delavnici bodo gostujoči predavatelji iz različnih podjetij predstavili primere dobre prakse pri uvedbi eRačunov.

Za ponudnike programskih rešitev organiziramo še posebno tehnično delavnico, na kateri bomo prikazali uvedbo eSlog 2.0 in Nacionalnega registra prejemnikov eRačunov v programske rešitve:

  • 11. aprila 2018 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13, Dvorana C, Ljubljana, s pričetkom ob 10.00 ter zaključkom ob 13.00 uri.

Podrobnejši program posameznih delavnic je na spletni strani http://www.roseslovenia.eu/dogodki.html .


Delavnice se izvajajo v sklopu ukrepa ROSE - Readiness of Slovenian eInvocing in so brezplačne, prijava je za udeležbo obvezna. Prijavite se preko na elektronskega naslova  rose@slovenskieracun.si s pripisom za željeno delavnico.



Partnerji